“bTV” и „Нова“ с пряк ефир от Русе в деня на протеста за чист въздух

Националните телевизии „Нова“ и „bTV” ще направят преки включвания в сутрешните си блокове по темата с обгазяванията на въздуха в Русе.

Това съобщи Владислава Гарвалова /на снимката/, организатор на насрочения за понеделник, 10 октомври, протест под надслов „Русе иска да диша!“ Митингът започва в 18:00 ч на площада пред сградата на Община Русе

И двете включвания на националните телевизии ще бъдат в понеделник сутрин – в деня на протеста, и ще бъдат направени от площада пред Операта в Русе. Ефирът на „Нова“ е предвиден за 7:00 ч. сутрината, а този на „bTV” ще бъде в 7:20 ч. Всички граждани са поканени на присъстват и да вземат отношение по темата със системните обгазявания на въздуха в Русе пред микрофоните на двете национални медии.

Това е вторият протест за тази година с искане за чист въздух, след този, провел се на 13 септември. Въпреки обявените категорични намерения и мерки от страна на институциите, обгазяванията продължават. В периода между двата протеста в регистъра на „Зелено Русе“ са отчетени 12 големи замърсявания, като при повечето са усетени характерните миризми на изгорял бакелит.

Ето и връзка към събитието в социалната мрежа: https://www.facebook.com/events/1588632101442473/

Вашият коментар