РИОСВ-Русе: Получихме 24 сигнала за замърсяване на въздуха през юни, почти всички са неоснователни

В отчет за получени сигнали през юни РИОСВ-Русе посочва, че са постъпили 24 сигнала за замърсяване на въздуха чрез телефоните на инспекцията или чрез телефон 112. В почти всички случаи екоинспекцията определя оплакванията на гражданите на Русе като „неоснователни“.

Ето и подробностите за всички подадени сигнали и предприетите действия по част по тях от страна на РИОСВ:

На 4 юни е постъпил сигнал на неприятни миризми в кв. „Възраждане“. При извършения обход не са установени миризми.

На 6 юни е постъпил сигнал за остра, задушлива миризма в района на Дунав мост. Сигналът е единичен, посочва РИОСВ, като не е ясно дали от инспекцията са извършили проверка на място.

На 9 юни е постъпил сигнал за неприятни миризми от цех за яйчен прах в Русе. Телефонът на подателя бил непълен и РИОСВ не е предприела действия по случая.

На 10 юни е подаден сигнал за неприятни миризми в Източната промишлена зона на Русе. Според РИОСВ, сигналът е неоснователен.

На 16 юни е постъпил сигнал за миризма на изгоряла гума в района на ул. „Драган Цанков“. Извършен е обход от служител на РИОСВ, но не е установена миризма.

На 20 юни е постъпил сигнал за неприятна миризма в района между Дунав мост и хотел „Теодора палас“. Дежурен екип на РИОСВ е извършил обход. В момента на проверката не е усетена миризма. Сигналът е единичен. Други подобни не са постъпвали в рамките на деня.

В периода 20-21 юни са постъпили 7 сигнала в различни части от денонощието за неприятни миризми в района на Товарна гара и бл. „Орфей“. РИОСВ е изпратила писмо до дружества в Източна промишлена зона с искане за информация за нарушения на технологичните режими.

На 21 юни е постъпил сигнал за замърсяване на въздуха от конкретен източник. Според РИОСВ, сигналът е тенденциозен.

На 22 юни е постъпил сигнал за замърсяване на въздуха в централната част на Русе. РИОСВ е изискала информация от дружествата в Източна промишлена зона.

Същия ден 22 юни е постъпил и сигнал за замърсяване на въздуха в кв. „Родина“ чрез дежурния експерт в Община Русе. РИОСВ посочва, че сигналът е единичен, като не става ясно дали са предприети действия по случая.

Пак на 22 юни са постъпили и два сигнала за неприятни миризми в района на блоковете „Орфей“ и „Цитадела“ в кв. „Възраждане“. Служители на РИОСВ са провели разговор с подателите на сигналите. В момента на обхода от РИОСВ не са констатирани миризми.

В периода 23-24 юни са постъпили два сигнала за наличие на неприятни миризми в района на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и началото на ул. „Плиска“. Сигналите са от малките часове на денонощието и не са извъшвани обходи от страна на РИОСВ.

На 25 юни е постъпил е сигнал за задушлива миризма на бакелит по ул. „Плиска“, гр. Русе. Сигналът е единичен и не е ясно дали РИОСВ са предприели действия по случая.

На 29 юни е постъпил сигнал за миризми на изгорели гуми в района на Руското консулство в Русе. Извършени са обходи и са установени са огнища от нерегламентирано третиране на отпадъци. Изготвен е протокол, който е предаден на ОД на МВР и Община Русе.

Пак на 29 юни е постъпил е сигнал чрез тел. 112 за тежка миризма на химични вещества и огранен зехтин по ул. „Люботрън“. Извършен е обход от служител на РИОСВ-Русе от Стоматологична клиника до ул. Сент Уан“ в 23.00 часа. В момента на обхода не е усетена миризма.

На 30 юни е постъпил е сигнал чрез тел. 112 за миризма на химикали в центъра на гр. Русе. Служител ан РИОСВ-Русе, живущ в района на сигнала, не е потвърдил наличието на миризми.

 

Вашият коментар